پیرو حواشی و تعارضات روزهای اخیر سایت و به عنوان کوچک ترین عضو این محفل (بخوانید خانواده) کوتاه بگم که :
- اول اینکه یادمون نره عطرافشان اگر تا همین اواخر جایی بود برای زیست عطری و سرگرمی و یادگیری ما، الان رسما (پناهگاه) ماست. جایی که طول روز بهش رجوع میکنیم صرفا برای دست کم چند دقیقه دور شدن و فراموش کردن سیاهی مطلقی که درونش هستیم. در روزهای کابوس واری که مثل یک جزیره از دنیا جدا شدیم اینجا جاییه که همچنان امید، هنر ، زیبایی، تعامل و حس خوب رو میتونیم لمس کنیم و چه زیباتر که الان قداست و اهمیت این جمع رو بیشتر حراست کنیم با تامل به گفتار و رفتارمون.
- دوم درباره اون تعارضات پیرو بحث آزادی بیان و تخصصی یا غیر تخصصی بودن کامنت ها و ادرس های غلط دادن ذیل صفحه آمواج دسیژن که با دقت همه رو خوندم،علیرغم نداشتن صلاحیت بیان این موضوع اما با اجازه از همه یک نکته رو راجبش تمیز بدم و کمی بیشتر بشکافم و اون اینکه بله، ما آزادی کامل داریم برای بیان عقیده و دیدگاهمون در اینجا اما به قول میثم شفیعی عزیز آزادی رو با ولنگاری نباید قاطی کنیم.
ما در ازای قلم و تریبونی که اینجا در اختیار داریم (آزادیم) اما (مسئولیت) هم داریم. هر کامنتی که زیر صفحه هر عطری نوشته میشه صدها یا چه بسا این روزها هزاران خواننده داره. آزادیم که چی مینویسیم چون مفهوم آزادی بیان همینه اما یک مشی و چهارچوب اخلاقی باید برای خودمون مطابق چیزی که سایت تعریف کرده تعریف کنیم. ینی یک مرجع تخصصی عطر که هر کامنت و رویویی دست کم طبق میزان تجربه و تخصصمون به هر میزان که هست نوشته شه....
اینجا قرار نیست همه مثل بزرگان و قدیمی های سایت دارای قلم فصیح و مجیز و پربار باشن. هرکس میتونه تجربه و کنکاش زیبای خودش از دنیای روایح رو بنویسه اما خط مشی اخلاقی در این بین همونجاس که مغرضانه ننویسیم، آدرس غلط ندیم مثل تشابه فلان عطر به بوی فلان غذا، نکته سنجی کنیم اما ایراد نگیریم و ......
نظرات در این سایت مثل کامنت گذاشتن در اینستا نیست که صرفا خوانده شود و مهم نباشه، ممکنه یک نظر ما به خرید اشتباه یک نفر دیگه منجر بشه و بلعکس.
چه خوب میشه تو این ایام که انگار همه درون یک تونل تاریک ایستادیم کمی بیشتر تامل کنیم، ملاطفت کنیم و درک کنیم.
نظر شما چیه ؟؟؟
حالتون خوشه🤩🤩🤩بنده کی گفتم آدرس غلط در انتخاب عطر از کسی گرفتم🤔
فک کنم چشمها و حافظتون نیاز به آپدیت داره بروز رسانی اش کنید حتما🤣🤣
عذر خواهی میکنم سهوی بود خانوم نوشافرین نوشته بود اسم شما رو نوشتم
سلام و عرض ادب.
ابتدا تشکر میکنم از آقای نجاتی عزیز بابت باز کردن رشته ی گفتگو بین اعضای محترم سایت و بعد لازمه که بگم قدردان زحمات تیم حرفه ای عطر افشان هستم که با سعه صدر تمام نوشته های کاربران را زیر نظر دارند و تلاش میکنند از متشنج شدن فضای سایت جلوگیری کنند.
در مورد فضای سایت و آزادی بیان تا اونجایی موافقم که نظری باعث گمراه شدن و حتی خسته شدن کاربران نشود. اما متاسفانه خیلی وقتها میبینم کامنت کاملا بی ربط و حتی توهین آمیز و گاها صحبت کاربران با همدیگه در صفحه ی عطری منتشر میشود که این اصلا خوب نیست.
یا مثلا افراط در طرفداری یا معرفی یک برند خاص و عطر اماراتی و گاهاً اسانس. این مورد در سالهای گذشته برای خود من مسئله ای نبود و حتی جلوی کسانی که با این روند مخالف بودند ایستادم و حق دادم که هرکس میتواند در معرفی عطرها آزادی داشته باشد. ولی الان بعد از گذشت ۳-۴ سال میبینم واقعا افراط شده توی این موضوع. به نظرم این هم باید تحت نظارت تیم حرفه ای عطرافشان باشد.
و بعد ...برای خودم هم پیش آمده که نظر و ریویو عطری از من ، با اینکه نه در جواب کسی بوده و نه توهینی بوده؛ فقط به خاطر شرایط جامعه و سیاستهای سایت تایید نشده. وخب حق میدم که در ریویو عطر نباید به مسائل اجتماعی اشاره مستقیم داشته باشم. این هم قابل چشمپوشی است و تحت مسئله ی آزادی بیان قرار نمیگیرد.
کُلا این فضا ؛ فضای کاملا صمیمی و دوستانه ای هست و امیدوارم سالهای سال برقرار و بر دوام باشه.
راستی!! موضوع اینجا در مورد آزادی بیانه ؛ دیدم ۳۹ پیام ثبت شده ؛ آمدم نظرات رو بخونم و نظر خودمم بنویسم که دیدم فقط ۱۰ تاش ثبت شده😄😄 نزدیک ۳۰ تا پیام شرایط آزادی بیان رو نداشتن😅
سلام و عرض ادب.
ابتدا تشکر میکنم از آقای نجاتی عزیز بابت باز کردن رشته ی گفتگو بین اعضای محترم سایت و بعد لازمه که بگم قدردان زحمات تیم حرفه ای عطر افشان هستم که با سعه صدر تمام نوشته های کاربران را زیر نظر دارند و تلاش میکنند از متشنج شدن فضای سایت جلوگیری کنند.
در مورد فضای سایت و آزادی بیان تا اونجایی موافقم که نظری باعث گمراه شدن و حتی خسته شدن کاربران نشود. اما متاسفانه خیلی وقتها میبینم کامنت کاملا بی ربط و حتی توهین آمیز و گاها صحبت کاربران با همدیگه در صفحه ی عطری منتشر میشود که این اصلا خوب نیست.
یا مثلا افراط در طرفداری یا معرفی یک برند خاص و عطر اماراتی و گاهاً اسانس. این مورد در سالهای گذشته برای خود من مسئله ای نبود و حتی جلوی کسانی که با این روند مخالف بودند ایستادم و حق دادم که هرکس میتواند در معرفی عطرها آزادی داشته باشد. ولی الان بعد از گذشت ۳-۴ سال میبینم واقعا افراط شده توی این موضوع. به نظرم این هم باید تحت نظارت تیم حرفه ای عطرافشان باشد.
و بعد ...برای خودم هم پیش آمده که نظر و ریویو عطری از من ، با اینکه نه در جواب کسی بوده و نه توهینی بوده؛ فقط به خاطر شرایط جامعه و سیاستهای سایت تایید نشده. وخب حق میدم که در ریویو عطر نباید به مسائل اجتماعی اشاره مستقیم داشته باشم. این هم قابل چشمپوشی است و تحت مسئله ی آزادی بیان قرار نمیگیرد.
کُلا این فضا ؛ فضای کاملا صمیمی و دوستانه ای هست و امیدوارم سالهای سال برقرار و بر دوام باشه.
راستی!! موضوع اینجا در مورد آزادی بیانه ؛ دیدم ۳۹ پیام ثبت شده ؛ آمدم نظرات رو بخونم و نظر خودمم بنویسم که دیدم فقط ۱۰ تاش ثبت شده😄😄 نزدیک ۳۰ تا پیام شرایط آزادی بیان رو نداشتن😅
در مورد افراط در مورد عطرهای اماراتی واقعا این قضیه شک برانگیز هست و طبیعیه که ایجاد حساسیت کنه.
یعنی این حجم از پافشاری و این همه وقتی که گذاشته میشه برای تقدیس یه عطر کپی که خیلی راحت از روی شکل و باتش میشه فهمید کپی چیه و این همه تنش و درگیری این سوال رو ایجاد میکنه که چه انگیزه ای پشت این تلاش ها هست.
همین الان قیمت عطرای الحمبرا که تقریبا ارزونترین اماراتی ها هستن حدود سه و خورده ای هست ( جالب اینکه لاریوهای لهستانی هنوز زیر یه تومن پیدا میشن) و قیمت بعضی عطرای دیزاینری خوب مث بنتلی، ایسی میاکی،لالیک،باربری،بنز،اگنر،بالدسراینی، فراری، جوپ، لانوین دانهیل،دیویدوف، لاگوست، کنت کول،کالوین کلاین،ارامیس،هالستون،ازارو ، جان واراتوس وحتی بعضی کارای نیش مثل گریتی و بردوس و بانانا رپابلیک و بریونی!!! و..حدود ۵ تومن هست خوب بنده خدا اقای افشار هم همین رو گفتن و به طرز عجیبی با ایشون هم تنش ایجاد شد.
در کل هویت و انگیزه این همه تبلیغات پشت عطرهای اماراتی برای من واقعا مشکوک و ضربه ای که این روند به عطرافشان زد واقعا جبران نا پذیر و تاسف برانگیزه
هرچند البته خودشون گفتن انگیزه شون فراری دادن دوستداران عطرهای اروپایی!!! بوده که البته واقعا هم موفق بودن!
امیرعلی عزیزم درود ،
متانت و بردباری و ادب شما برای من بسیار ارزشمند و قابل اتکاست به همین منظور در وهله اول از شما تشکر بسیار دارم از بابت این متن منطقی که بیان کردی ،
شما شاید بهتر از همه بدونی که چقدر از نوشتن متن حتی ریویو عطرها بیزارم برای همین کلا کم صحبت میکنم در این بستر و نظرات رو هم اکثرا دنبال نمیکنم چون زمان لازم رو برای این امر ندارم اما لازم دونستم وارد بشم به این دو مبحث ،اولی عطر های کپی یا به اصطلاح دوپ یا اماراتی هستش و دیگری موضوع آزادی بیان در این سایت !
احساس من این هستش عزیزانی هستند در این سایت که مقداری جهت دار از عطرهای دوپ و خصوصا اماراتی صحبت و طرفداری میکنند که این به خودی خود شاید مشکلی هم نداشته باشد.(گرچه قویا به شخصه با موضوع کپی مشکل دارم در هر نوع و کوالیتی و در هر کالایی) اما مشکل اصلی اینجاست که گاها مشاهده میکنم دوستان توصیه میکنند به دیگران که از این دسته از عطرها استفاده کنند به جای عطرهای اورجینال!
خب این حتما توصیه نادرستی است و من بشخصه با این اشتباه و ترویج اون خب مشکل دارم.
پس باید هر عطری در جایگاه واقعی خودش بهش پرداخته شود.
من بشخصه فقط در صورتی به عزیزی عطر مشابه یا دوپ توصیه میکنم که درحال خرید و مصرف عطر فیک باشد !( منظور اسانس های روغنی است)
در رابطه با نظرات عجیب دوستان که گاها مشاهده میشه مثل بوی قرمه سبزی و قیمه دادن یک عطر فقط میتونم این توصیه رو به ایشان بکنم که وقتی برداشت خود فرد انقدر عجیب هستش بهتره که اصلا در فضای عمومی و حرفه ای عطر انتشار پیدا نکنه ، بهتره شخص بینی و بویایی خودش رو تقویت کنه و بعدا راجع به همون عطر در سال های اینده نظر مناسب و درست تری بیان کنه. لازم بذکر هستش که در طول تمام سال های عطریابی خودم هنوز ندیدم از میان این حجم از عطرهای متنوع عطری بوی قرمه سبزی بده !
در خصوص موضوع آزادی بیان هم که گفته های خود شما سند محسوب میشن ،
باز هم ممنون از محبتت امیر علی جان
درود و مهر امیرعلی جان
قطعی اینترنت توفیق اجباری شد که بعد مدتها به عطرافشان که محفل ابتدایی بود که بنده با ورود به ساحت هنری عطر بدان وارد شدم، بازگردم. در ابتدای ورود مجدد، صحبتها حول این محور بود که قسمت نظرات چابکی و غنای پیشین را ندارد. میخواهم از چند منظر با کسب اجازه از مدیریت محترم بدان بپردازم:
نخست: در ابتدای ورود جریان پرستش "عطور اماراتی" بنده به زعم خود تلقیام این بود که این جنابان در صدد معرفی عطرهای اقتصادی هستند که شخصا بر آن ایرادی نمیدیدم. شخصی که صراحتا خودشان را در صفحه علم نت اینگونه معرفی نمودند: "پرفسور و دانشمند برجسته و جزو ۱ درصد از برترین اندیشمندان جهان!!" سردمدار این مقوله بوده و البته شاید ادامه صحبت و عرایض بنده با همین مقدمه کافی باشد! اما رفته رفته مشخصا تبعات خاصی را مشاهده کردم. اول اینکه سبب شد بسیاری از عطربازهای حرفهای سابق و قدیمی دلخور شده و از این محفل گرم خداحافظی کنند. همچنین، با خروج آن عطربازها که دلگرمی ما بودند، کم کم آن حس و حال صمیمیت موجود میان اعضا نیز کمرنگ شد.
دوم: با خروج و عدم همکاری و کمکاری بزرگان سایت که بعضا تحت تاثیر این فضا بود، قاطبهی فضای عطرافشان در ید عدهای جهت ترویج فرهنگ استفاده از عطرهای کپی قرار گرفت. این مساله بیش از اینکه به ما لطمهای وارد کند، به زعم بنده عطرافشان را دستخوش تغییر و افت و نزول محسوس فعلی قرار داد.
سوم: این بزرگوار که سابق بر این برایشان احترام قائل بودم، مشاهده کردم در مطالبی شخصا اینجانب را هدف تخدیش با ایما و اشاره و عدم ذکر نام قرار دادند و از دیگر سوی، در قسمتی از تاپیک جناب پیمان اشاره داشتند: "در این سالها با تلاشم توانستم یکی یکی آن پیامبران عطرهای اروپایی خودشان از سایت بیرون بروند." مرحبا بکم! عجب افتخاری! شایسته تقدیر جدی و تقدیم مدال افتخار است این کار!
بیش از این عرضی ندارم و با این روند سکوت را اختیار میکنم.
فقط اینو میدونم ک واقعا این سایت رسما یه پناهگاهعه برای فرار از تاریکی مطلق حال حاضر... و اینکه من از ۱۴۰۰ بیننده و شنونده بودم اینجا و فعالیتی نداشتم و بیشتر عطرامو طبق نظرات هم فراگرانتیکا هم اینجا گرفتم پس کامنتا خیلی برام تو انتخاب عطرام مهم بودن. یادمه زیر ی عطری ک میخاستم بخرم کلمات حرمی و عربی نوشته شده بودو کلا از خریدش منصرف شدم ولی همین چند روز پیش تصادفی تستش کردم و دورررر ترین چیزی ک میشد به این عطر بچسبونی کلمه عربی بود چون ن عودی بود نه سنگین بود. کاری ب انتخاب کلماتم ندارم حتی ولی همون ادرس غلط منو ب اشتباه انداخت... شاید بگن تجربه بویایی فرق میکنه، خب درسته ولی ن تا حدی ک یه عطر لیمویی، عربی معرفی بشه.
درود نوشافرین عزیز
اول پوزش بابت چواب با تاخیرم چون دیدم کامنت های زیادی ثبت شده، منتظر بودم همه نمایش داده شن بعد پاسخ بدم ولی گویا مدیر عزیزمون صلاح رو بر نمایش یه سری کامنت ها ندیدن .... بهر حال، چیزی که گفتی جالب من نقطه مقابلش رو تجربه کردم😄
ینی دوسال پیش یادمه کژال وارک رو میخاستم بلایند بای کنم اما شک داشتم که رز حرمی مشهودی داشته باشه، به کامنت های عطرافشان که رجوع کردم تو کامنت ها نه تنها به این موضوع اشاره نشده بود بلکه به اشتباه این عطرو به اپوس 7 آمواج که عشق منه تشابه داده بودن که اونو خوندم بلافاصله عطر رو سفارش دادم، هیچی دیگه بقیه ماجرا فکر کنم قابل پیشبینیه....
عطر نرسیده دستم رفت تو کانال های فروش عطر😀
واقعا این تجربیات امثال من و شمارو فکر کنم خیلی ها داشتن و این واقعا بنظرم اهمیت دو چندان حساسیت روی کامنتی که مینویسیم رو نشون میده قطعا.
کاملا با شما موافقم و دغدغه شما و زمانی که گذاشتید تا این متن را بنویسید و دغدغه خودتون را مطرح کنید قابل احترام هست. کاش همگی به حفظ فضای صلح آمیز در این پناهگاه آزادی در این روزها کمک کنیم
درود بر شما خانم آلالیتای عزیز
لطف و محبت دارید ممنون از حس وانرژی خوبی که منتقل کردید .
به امید اون روز🌻
👏
💖🙏🌼
سلام خدمت همگی
به نظرم اگه مدیریت سایت یه فیلتر به قسمت کامنت ها اضافه کنن ، که نظرات رو بر اساس میزان تشکر یا لایک، بازدید ، کاربردی بودن، قدیمی یا جدید بودن نمایش بده و خود بازدید کننده انتخاب کنه که کدوم نظرت براش مهمتره
خیلی عالی میشه.
خیلی از سایت ها این قابلیت رو دارن و این طوری کامنت های ساده یا توهین آمیزی که اعضای سایت نسبت بهش شکایت دارن کمتر دیده میشه ، از طرفی آزادی بیان هم رعایت میشه.
و اینکه دوستان ، این کامنت هایی که میان میگن فلان عطر به حشره کش و ... شباهت داره ، متاسفانه توی جامعه زیاده و اطراف تمام ما دیده میشه.
خیلی عذر میخوام اما من یک بار psychedelique زده بودم و یکی از اقوام که بچه کوچیک داره گفت بوی پوشک استفاده شده میاد، بعدا فهمید بوی عطر منه عذر خواهی کرد.
از این نظرات توی جامعه زیاده و بهتره که اینقدر گارد نگیریم نسبت به این کامنت های منفی.
تنها در صورتی باید حساس شد که اکانت های ناشناس بیان پشت سر هم از این کامنت ها بذارن در مورد یک برند خاص یا عطر های معروف ، که معلوم میشه یا احتمالا ترولن یا از روی قصد و غرض و ضربه زدن به بعضی وارد کننده ها و فروشنده ها این کار رو میکنن.
درود کاوه عزیز ارادت
این ایده ای که برای کامنت ها دادی بنظرم همون گزینه انتهاب کامنت ها طبق مفید ترین میتونه نزدیک بهش باشه که طبق تعداد بیشترین لایک نمایش میده.
و راجع تشبیه کردن روایح به چیز ها هم بنظرم تا جایی که تداعی کننده رایحه باشه خوبه ولی بعضی تشابهاتی که نوشته میشه دیگه واقعا روی دید و پیش داوری درباره اون عطر تاثیر میزاره
درود جناب آقای نجاتی
عرض ادب و احترام خدمت شما که از اعضای متین، مودب، موقر و شریف و کاربلد سایت هستید..
با نظر شما کاملا موافقم یک پاسخ در جواب سوالتون نوشتم که سایت برا لحظه ای بسته شد و متاسفانه نوشته ام پرید..
در رابطه با موضوعی که عنوان نمودید آزادی بیان باید عرض کنم که در این زمینه خیلی شاکی ام چرا که آزادی بیان اگر در چهارچوب قوانین و رعایت ضوابط و مقررات سایت و حق و حقوق سایر کاربران عضو اعمال شود چرا که نه همه موافقیم،اما چند روزه که شاهد حضور تعداد معدودی از کاربران قدیمی سایت هستم که تا بحال حضور و فعالیتی نداشتن و چه بهتر ولی الان میبینم چند روزیه که آمده اند و ظاهرا کنگر خوردن و لنگر انداختند و احساس میکنند وارد منطقه ی جنگی شدن و سعی دارند با انتشار صحبتهای صد من یک غاز نیرزیدشون و درج کامنت های اهانت آمیز و توهین و مسخره کردن اعضا و نظراتشون زیر پست ها و عکسها و عطرهای سایت فضای مجموعه را سمی و زهرآلود سازند و به حاشیه بکشند، که اگر یک مورد دیگر از این نوع کامنتها ببینم حتما و با جدیت پیگیر خواهم شد و نوشته های توهین آمیزشان را به مدیریت ارجمند سایت نشان خواهم داد که جلوی فعالیت اینگونه افراد بیمار و بیکار و پر حاشیه و دردسر ساز را بگیرد و اکانتشون را مسدود کند.
از این که در راستای پرداختن به این موضوع مهم و برقراری نظم و ارائه ی جامع و کاربردی در خصوص قانون آزادی بیان و تولید محتوای این مقوله وقت گذاشتید و اقدام نمودید و واقعا خیلی زحمت کشیدید رسماً از شما کمال تشکر را دارم و بی نهایت سپاسگزارم🙏🎉
در ضمن بنده از سال۴۰۱ که عضو این مجموعه ی هنری و معطر شدم نصف بیشتر ادکلن هایم را طبق نظر و تجربه ی مزین جناب دکتر اسعدی فرهیخته ، جناب دکتر مهربد با اخلاق، خانم فیضی گرامی، سرکار خانم دکتر آلالیتای بزرگوار، خانم ماری، خانم فاطیماه،همینطور جنابعالی و سایر بزرگواران و استادان و عزیزان این محفل انتخاب و خریداری نموده ام و تا کنون به مشکلی هم برخورد نکرده ام در این زمینه و کاملا راضی ام..
با سپاس و تداوم حضورتان در این مجموعه ی عطر و ادب🌼
برقرار باشید و موفق...
درود بر سرکار خانم لجند عزیز و گرامی
مثل همیشه با متانت و انرژی و خوشرویی همیشگیتون محبت داشتید به من و خیلی ممنون بابت این حس مثبت و انرژی خوبی که منتقل کردید، قدردانم بشدت.🌷
با نظرتون کاملا همسو و موافقم با قلم جالبی هم نوشتید و ممنون که وقت گذاشتید اونم دوبار و دلسوزانه راجع این سایت و فضاش نوشتید.
سپاس فراوان🙏🌼